Přeskočit na obsah

Poznej svého farmáře v Poděbradech

Poslední akce projektu “Poznej svého farmáře” se konala v pátek 27. září na Jiřího náměstí v Poděbradech. Po příjezdu stánkařů mohla akce začít podle plánu v 8 hodin za příjemného počasí, které doprovázelo sluníčko. Místní obyvatelé jsou na trhy již dlouhodobě zvyklí a proto už od rána přicházeli nakupovat od místních prodejců. Součástí řady stánkařů byly take oceněné regionální potraviny,  u kterých bylo možné ochutnat jejich produkty. Mezi ně patřil například med, mošty a různé mléčné výrobky. V rámci ochutnávek byla přes den tři komentovaná vaření. Kuchař připravil hovězí guláš, houbové risotto a jablečný štrůdl. Ochutnávka byla zdarma a kuchař s radostí odpovídal na jakékoliv otázky, které návštěvníci k jídlu měli.

Kvůli malému prostoru na náměstí jsme sebou bohužel nebrali dětská stanoviště a ani náš oblíbený skákací kombajn. I tak si však děti mohly vysoutěžit dárky za podojení krávy. Pro dospělé opět fungovalo to, že za čtyři zakoupené produkty obdrželi naši dárkovou plátěnou tašku. V rámci Bio září jsme měli sebou také bio stánek,ve kterém byly nabízeny  bio produkty a vzdělávání návštěvníků o značce bio.

Celkově byla akce velmi klidná a menšího rozměru, právě kvůli malému prostoru, ale i přes to díky příjemnému počasí a příjemné návštěvnosti byla milá atmosféra, která příjemně naplnila poslední akci této sezóny.