Přeskočit na obsah

Statek Bulvových (20.6.)

Cílem akce je představit lokální farmáře a jejich produkty.

O projektu

Série poznávacích akcí pro veřejnost, které mají za cíl propojit menší a střední farmáře s jejich potenciálními spotřebiteli. Návštěvníkům budou zde nabídnuty ochutnávky výrobků přímo od farmářů-prvovýrobců, nákup kvalitních potravin z regionu a také možnost podívat se, jakým způsobem farmáři vlastně hospodaří a vyrábí své produkty.

Farmáři-prvovýrobci

Co si představíte pod pojmem farmář-prvovýrobce? Je to člověk spjatý s přírodou, s faunou a s půdou. Člověk zpracovávající produkty ze své farmy, čímž umožňuje svému zákazníkovi nakupovat přímo u zdroje.

Den otevřených vrátek

Jedna z vybraných farem vždy otevře „svá vrátka“ pro návštěvníky a nechá je nahlédnout do výroby a produkce potravin. Společně s hostitelskou farmou se představí i další lokální chovatelé a pěstitelé.

Doprovodný program

Součástí každého programu je i hudební doprovod, divadelní představení, zábavné hry pro děti a dospělé, ukázky výroby produktů, pasení a stříhání ovcí, komentované prohlídky farem atd.

Aktuálně

[fpc_post_block show_author="false"]

Harmonogram akcí

Vzhledem k tomu, že se letošní ročník Poznej svého farmáře blíží, zbystřete svůj zrak!

Od poloviny května do poloviny října se chystáme navštívit celkem 19 farem a Vy u toho rozhodně nemůžete chybět. Potravina z blízka má totiž vskutku největší budoucnost a je dobré znát svého farmáře.

Ústecký kraj

Jihomoravský kraj

Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj

Ústecký kraj

Ústecký kraj

Ústecký kraj

Ústecký kraj

Ústecký kraj

Ústecký kraj

Ústecký kraj

Ústecký kraj

Minulé ročníky

Tři ročníky projektu Poznej svého farmáře utekly jako voda. Zůstaly po nich nejen hezké vzpomínky, ale především spousty užitečných rad a informací v oblasti farmářské práce. Nahlédněte společně s námi na fotografie z loňských ročníků.

Novinkou loňského roku se stala propagace sladkovodních ryb prostřednictvím dalšího našeho projektu Ryba na talíř. Na jednotlivých farmách se tak mohli všichni seznámit se způsoby zpracování sladkovodních ryb, inovativními recepty či se „zakousnout“ do postupně připravovaných lahodných ochutnávek. 

Tento projekt podporuje

Provozovatel webu

Zařízení služeb MZe s.p.o. Těšnov 65/17, Praha 1

www.zsmze.cz
Filip Vinš:  filip.vins@zsmze.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *